logo

Fotopresentaties wandeltochten

Fotopresentaties van wandeltochten

Enkele jaren geleden ben ik begonnen met het maken van wat langere wandeltochten, vooral in Zuid-Limburg en het drielandengebied, maar ook in de omgeving van Eindhoven. Met hulp van GPS en routebeschrijvingen heb ik inmiddels meer dan 2.000 kilometers gelopen door dit prachtige landschap. Tijdens deze wandelingen werd ik naast mijn hond steevast vergezeld door een fotocamera. Van elke wandeltocht maakte ik een serie foto's met het doel om later nog eens terug te kunnen kijken waar ik geweest was. De meest bijzondere foto's daarvan postte ik de afgelopen jaren al in mijn Flickr photostream.

Alleen maar foto's kijken en klikken of schuiven in een fotoprogramma naar de volgende foto is soms niet de beste oplossing om foto's te presenteren. Daarom ben ik interactieve fotopresentaties gaan maken als filmpjes met een duidelijke herkenbare identiteit. Elke presentatie is voorzien van een titel, routekaartjes, fraaie overgangen en wordt ondersteund door instrumentale muziek. Toen ik eenmaal een aantal van deze filmpjes gemaakt had om op TV te bekijken, besloot ik om de filmpjes online te delen en plaatste ik ze op mijn YouTube kanaal. Dit bleek succesvol en inmiddels bevat mijn YouTube kanaal al meer dan 60 fotopresentaties van wandeltochten, duidelijk herkenbaar aan de groene balk aan de linkerzijde.

Benieuwd? Klik op een van de afbeeldingen om mijn YouTube kanaal in een nieuw venster te openen. Wil je in de toekomst geen nieuwe filmpjes missen? Vergeet dan niet op de rode abonneren knop en het belletje rechts daarvan te drukken.

Enkele voorbeelden van fotopresentaties zoals die op mijn YouTube kanaal te zien zijn.